Meziříčská iniciativa 2015 oživuje téma krytého bazénu

indoor-swimming-pool-735309 1920Dlouhá léta diskutované téma ohledně krytého bazénu bylo znovu otevřeno. Iniciátory jsou Libuše Kotoučková a Jiří Kaše, kteří dlouhodobě usilují o výstavbu krytého bazénu ve Velkém Meziříčí. V minulosti také například iniciovali petici, kterou podepsaly stovky lidí.


Libuše Kotoučková již před patnácti lety založila občanské sdružení Velkomeziříčské Srdíčko. To se nyní dle občanského zákoníku transformovalo na spolek a zároveň změnilo svůj název na Meziříčská iniciativa 2015 (MI 15). Hlavním cílem spolku je podpora výstavby multifunkčního relaxačního centra včetně krytého bazénu. „Utváří se skupina lidí, která podporuje vybudování relaxačního centra i s krytým bazénem," říká místopředseda spolku pediatr Jiří Kaše a dodává, „celý komplex by sloužil jako sportovní, relaxační nebo léčebné centrum." Podle předsedkyně spolku Libuše Kotoučkové by bazén sloužil veřejnosti od 0 do 100 let. „Mohou ho využívat těhotné ženy, děti z mateřských, základních a středních škol, sportovci, mladá generace přes starší až po ty nejstarší, kteří mají problémy třeba se zády," vyjmenovala L. Kotoučková předpokládané využití krytého bazénu. Ten by byl nejenom pro občany města Velkého Meziříčí, ale pro celý region Velkomeziříčska. „Nyní jednáme o vytvoření studie pro tento záměr a další kroky budou následovat," popisuje Jiří Kaše, zastupitel tohoto města a připomíná, „vybudování multifunkčního relaxačního centra či přímo bazénu bylo v historii předvolebních slibů minulých volebních období použito různými politickými subjekty a alespoň zahájení kroků k jeho vybudování je i v prioritách současné koalice."
Spolek hodlá oslovovat další lidi podobného smýšlení. „Zbudování krytého bazénu ve Velkém Meziříčí je podle našeho názoru pro občany přínosná věc. Kdokoliv má zájem se jakkoliv podílet, nechť se ozve na email spolku Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ," uzavírá L. Kotoučková.

Meziříčská iniciativa 2015

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.