Podpořte nový projekt charity

charitaUživatelé i pracovníci ždárské Charity se právě připravují na zajímavou kampaň. - „Pepo, to je dost, žes nás taky jednou vyvez“

Pepa je totiž řidič a společně se dvěma denními stacionáři Nesa z Velkého Meziříčí a Rosa z Bystřice nad Pernštejnem je vyzýván k podpoře činnosti, kterou Oblastní charita Žďár nad Sázavou přihlásila do projektu „ČSOB pomáhá regionům". Možná díky svému názvu a opravdové potřebnosti byl tento projekt vybrán mezi čtyři nejlepší v regionu Kraje Vysočina. Hlavním úkolem celé Pepovy kampaně bude od 13. května 2016 soutěžit o finanční příspěvky veřejnosti.

A o co v „Pepovi" jde? Uživatelé obou denních stacionářů žďárské Charity jsou lidé s postižením, kteří většinou bydlí doma se svojí rodinou. Jejich rodiče jsou již staršího věku a nemohou jim věnovat takové množství péče, aby mohli být stále v kontaktu s dalšími lidmi a mít i nadále vlastní aktivity. Právě k tomu přispívá i každodenní pobyt ve stacionáři.
Aby uživatelé mohli stacionář navštěvovat, je nutné každodenní zajištění dopravy. „Dojíždění pomocí hromadné dopravy není bohužel možné, i vzhledem k méně dostupnému bydlišti některých našich uživatelů, nutnosti jejich doprovodu apod. Navíc dopravu není možné hradit z dotací ministerstva a příspěvek na dopravu od uživatelů pokryje pouze část celkových nákladů. Podporou z projektu „ČSOB pomáhá regionům" získají lidé s postižením šanci žít svůj život aktivněji a v prostředí, které mají rádi," vysvětlila Bc. Petra Königová, DiS., vedoucí denního stacionáře Rosa.

Lidé budou moci své finanční příspěvky zasílat na stanovené konto ČSOB. Vybrané čtyři organizace pak získají dle rozsahu získaných výtěžků navíc ještě příspěvek od ČSOB. Podpořit dopravu obou denních stacionářů bude možné až do 27. června 2016.
Více na www.csobpomaharegionum.cz

Lenka Šustrová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.