Motorkáři zaplnili náměstí. Přijeli otevřít silnice

IMG 2707Slunce, vítr a vůně benzínu okořeněná dýmem spálené gumy. Motorkáři se sjeli do Velkého Meziříčí, aby společně a velkolepě zahájili sezonu.

Šesté otevírání silnic v režii Mad Jokers Moravia proběhlo v sobotu odpoledne na náměstí. To se už hodinu před zahájením začalo plnit silničními i terénními motocykly. Vedle sebe se řadily choppery, naháče, endura, supersportovní i cestovní stroje. Mezi nimi se tu a tam vyjímala stará Jawa kývačka, panelka či pérák, nebo taky tří a čtyřkolka. „Očekáváme na dvě až tři stovky motorkářů z celé Vysočiny,“ sdělil za pořadatele Martin. Ty tři odhadované stovky vůbec nebyly přehnané, neboť náměstí se během hodiny notně zaplnilo. „Dnes máme totiž skvělé počasí i díky tomu se nás sjíždí hodně,“ dodal.

„Je to tady parádní. Super atmosféra. Rád si prohlédnu různé stroje, pokochám se a ještě nás čeká společná vyjížďka,“ byl nadšený Radek z Jihlavy, který dorazil i se svou partnerkou na nablýskaném chopperu. A dočkal se. Někdy po půl druhé se motorkáři začali řadit u výjezdu z náměstí, předvedli přihlížejícím různé atraktivní parádičky, rozburáceli motory svých strojů, protočili kola na asfaltu a někteří po dvou, jiní po zadním vyrazili směrem na Křižanov, Osovou Bítýšku a Velkou Bíteš.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.