Dotazník k architektonické soutěži je možné vyplnit online

namesti s kostelemOd dnešního rána je na městských webových stránkách velkemezirici.cz v provozu elektronický dotazník k připravované architektonické soutěži na úpravu centra města.


Jde o začátek poměrně dlouhého procesu. Cílem připravované architektonické soutěže, kterou se bude zabývat zastupitelstvo, je totiž sesbírat a odborně vyhodnotit návrhy na úpravu centra od renomovaných architektů. "Podoba našeho náměstí a přilehlých ulic se totiž týká nejenom nás všech, kteří ve Velkém Meziříčí žijeme, ale i návštěvníků našeho města. Náměstí je místem, kde se my, Velkomeziříčáci potkáváme a také výkladní skříní a reprezentativním prostorem," říká starosta Radovan Necid a dodává: "Není proto možné nechat budoucí podobu náměstí jen na diskusi a rozhodování mezi úzkým okruhem lidí."
Dotazník má nejprve posbírat co nejvíce názorů na to, co vlastně od centra města očekáváme, jak moc a jakým způsobem zde trávíme svůj čas. "Odpovědi budou podkladem pro budoucí zpracovatele architektonických návrhů," řekl starosta a popsal i další vývoj soutěže: "Oslovíme děti formou výtvarné soutěže - budoucí podoba centra města se jich totiž týká daleko víc, než nás, dospělých. S architektonicko-urbanistickými návrhy, které ze soutěže vzejdou, se bude moci každý podrobně seznámit. Plánujeme nejen jejich zveřejnění na výstavě, ale i následné hlasování veřejnosti o tom, který z návrhů se lidem nejvíce líbí."
Výsledky soutěže pak budou tvořit podklady pro rozhodování zastupitelstva o tom, jakým způsobem se náměstí nakonec upraví. "Jde o zásah do podoby města na generace dopředu a proto jsme soutěž pojali takto vážně. Chceme návrhy od dobrých a nápaditých architektů, které vytvoří prostor pro to, aby zastupitelstvo mohlo o rekonstrukci co nejkvalifikovaněji rozhodnout," uzavřel starosta.

Dotazník je možné také stáhnout z webu, vytisknout a odevzdat v recepci radnice.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.