Stavebníci mají webovou aplikaci pro zjištění sítí

kabelyKaždý, kdo dnes ve Velkém Meziříčí staví, bude mít administrativní začátek stavby velmi usnadněný. Město zprovoznilo elektronické žádosti o vyjádření k existenci sítí. 

Na městském webu je aplikace e-UtilityReport, která stavebníka intuitivně provede vyplněním formuláře. Ten se pak elektronicky rozešle všem správcům sítí (například vodovodu, el. vedení, optických kabelů a podobně), kteří jsou do služby zapojeni. Pro ty, kdo se zatím do tohoto způsobu komunikace se stavebníky nezapojili, ihned pro žadatele aplikace vygeneruje vyplněnou žádost k vytištění, kterou pak může poslat poštou. 

"Jde o velmi rychlý způsob, jak správce sítí oslovit ve správném tvaru a navíc všechny," vysvětlil starosta Radovan Necid. Žadatel navíc nemusí nic do svého počítače instalovat, vše probíhá prostřednictvím webového prohlížeče. "Jde o další z řady kroků, kterými se snažíme zpřístupnit co nejvíce agendy a komunikace s městem elektronicky," doplnil starosta Necid.

Aplikace e-UtilityReport je součástí velké přestavby městských webových stránek, na kterou radnice získala evropskou dotaci. V rámci přestavby vzniká takzvaný portál občana, kde lidé najdou aplikace a nástroje pro snadnou komunikaci s radnicí. Portál má být hotový ještě letos a jeho součástí je i nová, modernější podoba městského webu. "Bude zde i náš vysněný klikací rozpočet, na který se opravdu těším," uzavřel starosta.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.